יום חמישי, 16 במאי 2013

TED

השיעור האחרון היה שונה מעט משאר השיעורים; מהות השיעור הייתה צפייה בסרטונים מכנסים של TED (לא הסרט:).
TED - Technology, Entertainment, Design הינה ועידה אקדמית שנתית העוסקת במגוון רחב של נושאים (מדע, אומנות, עיצוב, פוליטיקה, חינוך טכנולוגיה ועוד). הביטוי המתמצת את הרעיון של הועידה הוא "Ideas WortSpreadingh" - רעיונות שכדאי להפיץ.




כמובן שההרצאות בהן צפינו בשיעור עסקו בניהול ידע, דוגמה לנושאים אשר הוזכרו במהלך הסרטונים:
  • חשיבות שיתוף ידע באינטרנט.
  • שינוי שיטת הממשל באמצעות האינטרנט.
  • קוד פתוח.
  • פגיעה בתרבות שלנו עקב הגבלת שיתוף ידע (של זכויות יוצרים).


אחת מההרצאות עסקה במערכת מעניינת שלא הכרתי קודם לכן - Git. זוהי מערכת לניהול גרסאות שנוצרה ב-2005 על מנת לנהל את קוד המקור של לינוקס וכיום היא אחת ממערכות ניהול הגרסאות הנפוצות ביותר בעולם.
בניגוד לרוב מערכות ניהול הגרסאות המודרניות ששומרות שינויים בין גרסאות שונות, Git שומרת את תכני הקבצים עצמם. זוהי מערכת קבצים משוכללת שמעליה מערכת לניהול גרסאות.

Git - מערכת לניהול גרסאות
ניפגש בשבוע הבא...

יום ראשון, 12 במאי 2013

Mashup & XML

השבוע הבלוג מתפרסם בעיכוב קל עקב שירותי במילואים...
בשיעור האחרון עסקנו בשני נושאים מרכזיים, Mashup ו - XML.
Mashup - זהו דף אינטרנט או אפליקציה מסוימת, אשר משתמשת בשילוב של נתונים ממספר גורמים, מאחדת אותם לגורם אחד ומציגה אותם יחדיו.
Mashup עושה שימוש בטכנולוגיית API - Application Programming Interfarces זהו ממשק המאפשר תקשורת בין יישמוים ומערכות שונות תוך כדי עבודה נוחה ופשוטה.

ה-Mashup תצוגה ויזואלית נוחה ויעילה למשתמש. לרוב יכלול תצוגה של מפות ומידע רלוונטי על גבי המפה. מיקומי מלונות, חנויות, דירות וכו'.
בתמונה להלן מצורףMashup אשר מציג הופעות באזור קליפורניה, הממוינות לפי סוג, מחיר וכו'.














הנושא המרכזי השני בו עסקנו היה XML -eXtensible Markup Language. זהו תקן לייצוג נתונים אשר לא מגדיר איזה מידע יוצג אלא מגדיר כיצד יש לייצג את המידע באופן כללי.
ל XML-  יש חוקיות מסוימת, השולח והמקבל חייבים להסכים ביניהם על אופן העברת המסרים וסדרם.
ה־XML שימושי כמעט בכל תחום של מחשבים. חשיבותו הגדולה ביותר היא בחיבורים בין מערכות שונות. לדוגמה קיים תקן כיצד לייצג מידע על חולה והטיפולים שהוא עובר באמצעות מסמך XML. כך יכולה המערכת של בית החולים לשלוח את המידע לרופא המשפחה שיכול לקלוט לתוך מערכת המידע שלו את התרופות אותם קיבלו חוליו במהלך אשפוזם.
ניפגש בשבוע הבא...

יום שישי, 3 במאי 2013

כלכלת ידע

השיעור השבוע דן בנושא כלכלת ידע.
בעשרים השנים האחרונות, מהפכת הטכנולוגיה והמחשבים האישיים זירזו את המעבר מכלכלת תעשייה לכלכלת מידע.
כלכלת תעשייה הייתה כמעט תמיד מבוססת על עבודה קשה בשילוב עבודת מכונות. כלכת מידע לעומת זאת, מבוססת על חשיבה בתמיכה של מחשבים ותקשורת.
כאשר מתכוונים  לתהליך של ייצור מידע, כוללים למעשה מאמרים,בלוגים ,מצגות מחשב, הקמת אתרי אינטרנט,יצירת קבצים,סרטים וכו'. המחשב האישי והאינטרנט הם למעשה "מכונות היצור" של כלכלת המידע.


בשוק הידע אין מחסור, להיפך, תמיד יהיה קיים מידע ולעיתים אף מידע עודף. מאגרי המידע עצומים, זמינים בכל מקום ובכל זמן וכאשר ההיצע הוא כל כך גדול, קשה להגיע לתחרות תמחירים בתחום.

בחנות של Amazon אין מדפים עמוסים בספרים, אלא דפים ברשת העמוסים במידע.
דוגמה נוספת היא חברת CISCO . החברה היא מהמובילות בעולם בציוד רשתות מחשבים. היקף המכירות השנתי שלה מגיע לסך של 8 מיליארד דולר, ושווי השוק שלה מגיע לכ-100 מיליארד דולר.
הנתון המעניין לגבי CISCO הוא שכ-60 אחוז מהמכירות של החברה מתנהלים באינטרנט, וכ-70 אחוז מהתמיכה הטכנית שמעניקה החברה ללקוחותיה ניתנים דרך האינטרנט.

פעולת קניית מוצר דרך האינטרנט הפכה כל כך נפוצה, שהיום כמעט אין דבר שלא נסחר דרך הרשת.

העולם כולו עובר יותר ויותר לקניה מקוונת באינטרנט, כלכלת המידע הולכת וגדלה ומי יודע לאן תגיע בעתיד...