יום שבת, 15 ביוני 2013

הון חברתי

לצערי זהו הפוסט השמיני והאחרון בעונה הנוכחית (והאחרונה)של הבלוג.
הנושא של היום הינו הון חברתי.
הון חברתי הוא התועלת הכלכלית הטמונה במכלול הקשרים החברתיים. המושג הוא מושג חברתי העוסק ברשתות החברתיות ומתייחס לקשרים ולמפגשים שבין אנשים ברשת החברתית.
היחסים והקשרים בין האנשים הם למעשה משאב חשוב והכרחי לקידום הקבוצה כולה. היחסים הבין אישיים מהווים "דבק" חברתי והם הגורם למבנה יציב של קבוצה. הקשרים יוצרים מחוייבות אמון וציפיה בתוך הקבוצה.
ההון החברתי מעצים את הפרט ומקנה לו הזדמנויות, בין אם הוא לוקח חלק בקשרים החברתיים ובין אם לא.

הידע של כל ארגון הוא משאב. משאב זה זהה לאמצעים הכלכליים של הארגון,כך גם הידע של כל פרט בקבוצה. להון החברתי השונה השפעה גדולה על הצלחתו של פרויקט ניהול הידע בארגון ושל קהילות ידע בפרט. לימוד מעמיק של מאפייני ההון החברתי בארגון ושל הרשתות החברתיות בו יסייעו בקידום הפרויקט וישפרו את תהליכי ניהול השינוי המלווים אותו. במיוחד בעולם הטכנולוגי של היום כאשר הרשתות החברתיות הפכו להיות חלק בלתי נפרד מחיינו ובעלות נפח רב.



זהו עד כאן הבלוג שלי..תודה על הקריאה


יום שבת, 8 ביוני 2013

פורטל ארגוני

בשיעור האחרון עסקנו בנושא פורטלים ארגוניים.
פורטל ארגוני הינו אתר אינטרנט, המשמש כשער כניסה למקורות אחרים ברשת עבור כל עובדי חברה או ארגון מסוים.
הפורטל מתמקד בנושאים שונים ומאגד בתוכו מידע שימושי לעובד, לדוגמא - תקשורת בין ארגונית, רווחה ומשאבי אנוש.
בנוסף לפורטל הארגוני, קיים גם פורטל מקצועי אשר מהווה שער כניסה למידע מקצועי הפונה לבעלי עניין בארגון שלהם מידע מקצועי משותף.
הפורטל המקצועי מאפשר ניהול ידע למשתמשים תוך כדי  גישה לשיתוף מסמכים, דעות, הצעות ודיונים בתחום המקצועי. בנוסף מאפשר ביצוע פעולות התומכות בקבלת החלטות עסקיות.

כאשר מקימים פורטל יש למפות את צרכי הארגון ולאפיין את הפורטל בהתאם לצרכים אלו. בד"כ הגישה לפורטל תהיה מותרת רק למשתמשים בתוך הארגון, אך תיתכן גם אפשרות של חיבור מרחוק.

הפורטל הארגוני הינו כלי תקשורת בין הנהלת הארגון לעובדים, יוצר שפה משותפת להעברת מסרים, מעודד שקיפות, מגביר את תחושת השייכות של העובדים ומהווה ממשק נח ונגיש לארגון.

נתראה בשבוע הבא...

יום שבת, 1 ביוני 2013

ארגון לומד, תחקור והפקת לקחים

בהרצאה השבוע עסקנו בנושא תחקור והפקת לקחים.
המשכנו לדבר על הנושא של השבוע שעבר - ארגון לומד. אחד הכלים הלימודיים עבור כל ארגון הדוגל בניהול ידע הינו ביצוע תחקירים.
תחקיר ארגוני, זוהי בדיקה של אירוע או תופעה שהארגון מעורב בהם באופן המאפשר למידה, הפקת לקחים והסקת מסקנות. התחקיר מבוסס על איסוף של פרטים ועובדות הקשורים לנושא הנחקר, הוא מתבצע באופן יזום, ומסקנותיו נועדו להצגת מצב קיים בפני אנשים אחרים. שלא כמו בחקירה, התחקיר אינו מיועד למצוא אשמים אלא לחשוף את העובדות, לשפר ולייעל. לעתים, כדי לנתק את הגורמים המעורבים בתחקיר מהקונוטציה השלילית שבו משתמשים בשמות אחרים.
ביצוע תחקירים קיים עבור אירועים שעשויים להתרחש, או עבור אירועים שהתרחשו בעבר וניתן ללמוד מהם ולהסיק מסקנות לעתיד מסקנות אלו ישפר את הארגון וימנעו תקלות עתידיות.
השאלה המרכזית בעת ביצוע תחקיר היא שאלת ה"למה"? מדוע התרחשה התקלה או המקרה. לא מומלץ לחפש אשמים, במקום זאת כדאי להבין מה קרה, למה קרה ואיך ניתן ללמוד מהמקרה ולמנוע אותו בעתיד.
נקודה חשובה נוספת היא תשומת לב להבדל בין תחקיר לחקירה. תחקיר אינו מתמקד במציאת אשמים, כי אם במציאת גורמים מרכזיים, תהליכי עבודה ואפשרויות לשיפור.
אין צורך לתחקר כל אירוע שהתרחש כמובן, אלא רק אירועים משמעותיים, כישלונות או אירועים בעלי משמעות גבוהה.